Smällare är förbjudna i sverige men ändå så smälls det av bara fan

God morgon!
Nu är det nyår igen och det innebär en massa smällare och raketer
som skrämmer livet ur både människa och djur men värst är det för våra djur.
Massor av hundar chockas svårt och kan t.o.m tvingas till en för tidig död beroende på smällare,
 Djurens känsliga öron kan uppfatta smällarljud som en intensiv smärta, som ger upphov till kraftig rädsla. Så många som 35 000 hundar medicineras med psykofarmaka varje gång smällandet brakar löst. Det är inte bara husdjuren som lider, även vilda djur far illa, särskilt i tättbebyggda områden. Och människor drabbas.
 

Du kan köpa hem Valerina från hälsokostbutiken och ge din hund innan det börjar smälla en dos  c:a 1 tablett Valerina per 10-20 kg kroppsvikt, veterinärer brukar rekommendera att man till en 30kg-hund börjar med en halv människodos
 
DAP eller Dog Appeasing Pheromone är ett doftmedel med lugnande feromoner i. Finns bland annat som halsband och en speciell doftspridare som man sätter i ett vanligt eluttag. D.A.P har i dagarna bytt namn och heter numer Adaptil, men namnet byts ut successivt varför medlet just för tillfället säljs under båda namnen
När inget annat hjälper. De ska helst provas ut i god tid hos veterinär före nyårsafton och tas innan smällandet börjar. Att ge medel till en redan stressad hund hjälper inte.
 Om hunden skulle vara i chocktillstånd och du ser att slemhinnorna i munnen är alldeles vita, ge inget lugnande, utan kontakta en veterinär.
 
Smällare är förbjudna i Sverige men ändå så smälls det av bara fan
nu måste det till med hårdhandskarna för att hjälpa våra djur.
 Brorsan Bonzo och Aston.
Gott nytt år!
Hej så länge.
 
djur - hund - hundar - nyår - raketer - rädsla - smällare